Despre Noi

Sao Thome. Mic atelier artizanal de praline de ciocolata belgiana. Fondat in 2019 la Cluj de catre Ioana Balint, artizan ciocolatier, si, inainte de toate, pasional indragostita de ciocolata. 

Povestea Sao Thome este povestea Ioanei Balint. O poveste despre pasiune, creativitate si enorm de multa munca, toate puse in slujba desertului suprem: ciocolata.

Absolventa a  USAMV din Cluj-Napoca, Ioana este inginer in industria alimentara. Si-a desavarsit studiile in Bruxelles, capitala Belgiei, unde a studiat timp de 2 ani la o prestigioasa scoala pentru cofetari si ciocolatieri profesionisti pe care a absolvit-o cu o diploma de ciocolatier.

Astfel, i-a fost deschisa usa catre o lume exclusivista, in care productia de ciocolata este ridicata la rang de arta. A lucrat multi ani intr-unul dintre cele mai bine cotate ateliere de ciocolata artizanala din Bruxelles, pana sa ia decizia de a reveni in tara. 

Odata intoarsa acasa, si-a indeplinit cea mai mare dorinta: a pus bazele Sao Thome, propriul sau atelier, unde face ceea ce stie cel mai bine: magie din ciocolata.

De ce „Sao Thome”? Este numele primului sortiment de ciocolata de origine pe care Ioana a gustat-o iar aroma acidulat-fructata i-a ramas adanc intiparita in minte. Acest sort de ciocolata provine exclusiv de la arborii de cacao care se cultiva pe insula omonima din Africa Centrala.

In atelierul Sao Thome, pralinele, trufele, tabletele si alte specialitati din ciocolata belgiana sunt lucrate in loturi mici, astfel incat sunt mereu proaspete. Ingredientele folosite sunt de cea mai buna calitate: ciocolata fina din Belgia, alune de Piemont din Italia, nuci macadamia din Australia. Pe plan local, au fost selectati cu grija furnizori de incredere pentru lapte si smantana proaspete.

Prospetimea si ingredientele de cea mai buna calitate sunt primele doua secrete ale gustului desavarsit al pralinelor Sao Thome. Al treilea este maiestria ciocolatierului.

Studiile Ioanei in domeniu, experienta castigata in Belgia, si, mai ales, pasiunea pentru ciocolata imbinata cu o creativitate culinara nativa, stau la baza pralinelor duse la rang de arta, mici bijuterii gastronomice care surprind prin combinatia rafinata de culori, forme, texturi si gusturi.

Puteti achizitiona produsele Sao Thome de la standul propriu din incinta VIVO! Cluj-Napoca, intrarea 1. De asemenea, se pot comanda din magazinul online, cu livrare nationala prin curier rapid.

sus